Hinloopen

Wie zijn we?

J. (Jan) Hinloopen
Directeur
     

Achtergrond HINLOOPEN, partners in vastgoedrealisatie

Naam:                 Jan Hinloopen

Geboortedatum:   7 december 1954

Opleiding:            VWO

Vastgoedervaring:

  • Ennia (thans Aegon): 1976 – 1979, commercieel medewerker Afdeling Vastgoed.
  • Kok Groep: 1979 – 1983, directeur Kok Vastgoedmakelaars, kantoor Den Haag.
  • Management Onroerend Goed: 1983 – 1994, vennoot.
  • NV Stads Vastgoed: 2003 - 2009 directeur-bestuurder.
  • J. Hinloopen Holding BV --> HINLOOPEN, partners in vastgoedrealisatie: 1994 – heden, directeur / aandeelhouder.

Overige activiteiten:

  • Vanaf 1999 tot 2016 bestuurder Citrus Solid Fund
  • Van 2009 tot 2012 lid Raad van Commissarissen Liquore Pisa International
  • Vanaf 2012 tot 2016 directeur Liquore Pisa International

 

Na mijn werkverband bij Ennia NV heb ik de val in de woningmarkt meegemaakt bij de Kok Groep, indertijd de grootste makelaar/ vastgoedbeheerder in Nederland. Vooral door de bakens te verzetten was de omzet per medewerker bij Kok Vastgoedmakelaars ’s-Gravenhage BV bij mijn vertrek eind 1983 gegroeid tot de hoogste binnen de organisatie.

 

VOF Hinloopen Epker Management Onroerend Goed (M.O.G.) startte in de malaise in 1983 met 4 mensen met als doelstelling institutionele beleggers een alternatief te bieden voor non‑commercieel beheer door een dynamische en intensieve vorm van management. In 10 jaar tijd ontwikkelden wij tot een professionele organisatie met 65 mensen, werkzaam vanuit 4 kantoren.

 

Opdrachtgevers betroffen vooral institutionele beleggers, zoals het toenmalige Abp, Metaal‑ en technische bedrijfstakken, PVF, Shell, AZL Beheer, Achmea Groep, Hoogovens, Stork enz.

 

 

In de rolverdeling met mijn (toenmalige) medefirmant Roel Epker hield ik mij vooral bezig met alle commerciële vastgoedprocessen binnen M.O.G. en leidde ik primair het kantoor Zoetermeer met circa 35 medewerkers. In die tijd begeleidde ik analyses, distributie planologische onderzoeken en revitalisering‑/herontwikkeling projecten in de winkel‑, kantoren‑ en woningsector. M.O.G. is sterk gegroeid door haar onorthodoxe manier van werken, doorzettingsvermogen, kwaliteitsbesef en gevoel voor service naar opdrachtgevers en huurders. Ook de sfeer en het vertrouwen tussen de firmanten en bij de collega's droegen bij aan het succes van M.O.G.

 

 

Na verkoop van mijn belang (50%) in de M.O.G. Groep eind 1993 richtte ik samen met enkele collega’s een vastgoedfonds op, dat in 1995 het levenslicht zag onder de naam Aquium Vastgoed Beleggingen NV met een belegd vermogen van circa € 100 miljoen. Na verkoop van dit beleggingsvehikel heb ik mij toegelegd op projectontwikkeling en beleggingen.

 

In augustus 2003 ben ik uitgenodigd om NV Stads Vastgoed nieuw leven in te blazen. Stads Vastgoed had een maatschappelijke achtergrond. Aandeelhouders betroffen vooral corporaties in Rotterdam en Gemeente Rotterdam. Doelstelling was om slechte woningen in Rotterdam te verwerven, te verbeteren en weer in de markt te brengen. Tot 2009 ben ik bestuurder geweest van Stads Vastgoed. In 2009 heb ik mij toegelegd op de aanpak van onze woonboerderij in Bergambacht. 

Het jaar daarna tot 2016 is het werk voor Citrus Solid Fund (gronden in Costa Rica) geintensiveerd. Na een indringende periode hebben de inspanningen geleid tot een succesvolle verkoop van de gronden en is het vehikel in 2016 formeel geliquideerd. Gelijktijdig zijn de belangen in Liquore Pisa International (likeur Pisa) afgebouwd, gevolgd door een formele liquidatie in 2016. Mede tengevolge van de financiele cricis vroeg het beheer van mijn (overigens bescheiden) vastgoed posities intensieve aandacht, hetgeen heeft geleid tot bevredigende resultaten, nieuwe inzichten en uitbreiding van bezit.

Wij zijn dus toe aan nieuwe uitdagingen!